Ağız İmplantoloji

Konya İmplant, Konya İmplant Fiyatları, Konya İmplant Tavsiye, Konya İmplant Merkezi, Konya İmplant Yapan Hastaneler, Konya İmplant Ücretleri, Konyada İmplant Yapan Doktorlar, Konya İmplant Yapan Yerler, Konya İmplant Diş Fiyatları, Konya Diş İmplant, Konya İmplant Tedavisi, İmplant Fiyatları 2021 Konya, İmplant Fiyatları 2022 Konya

İmplant, çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine onların fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir. Fiziksel olarak yüz estetiğinin ayrılmaz ve bütünlüğünü sağlayan bir parçası olan dişler, yaşanılan kayıplar sonucu psikolojik ve sosyal çevre bakımından rahatsızlıklara neden olabilir. Bu etkenlerin dışında beslenme, sindirim sorunları ve konuşma bozukluklarına da yol açtığı gözlenmektedir. Diş eksiklikleri, doğal dişlere bağlı köprü protezleri veya çıkarılıp takılan hareketli protezler gibi klasik yöntemler ile tamamlandığı gibi implant destekli protezlerle de yapılabilir.

Tek veya Daha Fazla Diş Eksiklikleri

Dentistanbul olarak eksik olan diş tedavisi tek diş için uygulanacaksa köprü ile restore edilmesindense, implant ile tedavi edilmesi daha koruyucu olacağından tavsiye edilmektedir.

Köprü protezi yapılabilmesi için sağlıklı dişlerin küçültülmesi sonucu üzerlerinin kaplanması gerekecektir. Bu köprüler belirli aralıklarla değiştirilmesi ekonomik bir çözüm değildir. Bunun yerine eksik diş veya dişlerin boşluğuna yerleştirilecek implantlar sayesinde, eksik diş yanında bulunan sağlıklı dişlere zarar vermeden tedavi edilebilir.

Tam Dişsizlikler

İmplant destekli protezler, eğer ağızda hiç diş kalmamışsa, bulantı refleksi ve protezin tutuculuğunun yeterli olmaması nedeniyle, hareketli protez kullanılmadığından kişiye ihtiyacı olduğu konforu sağlayabilir.

İmplant Aşamaları Nelerdir?

Muayene ve Planlama

İmplant multidisipliner bir yaklaşımla yapılır. Bu bir ekip işi olup; implantı çene kemiği içine yerleştirecek cerrahi uzman ile implant üstü protezi yapacak protez uzmanı birlikte çalışırlar.

İmplant ileri derecede kontrol edilemeyen diyabet gibi bazı sistemik hastalıkları olan kişiler dışında herkese uygulanabilir. İmplantlar titanyumdan yapıldıkları ve doğal diş kökü yerine konumlandırıldıkları için doku uyumludurlar ve herhangi bir alerjik veya toksik rahatsızlığa neden olmazlar.

Muayene aşamasında detaylı bir ağız içi muayenesi ile diş etleri, alt çene ve üst çenenin ilişkileri ile dişler arasındaki ilişki incelenir. En az hata ile tedavi sürecinin tamamlanması için klasik radyografileri dışında, komplike vakalarda üç boyutlu tomografi istenilerek, çenenin birebir ölçü modeli belirlenir, implantların yerleştirileceği bölgeler planlanır.

İmplantların Yerleştirilmesi

Doğru planlama süreci, en sağlıklı tedavinin başlangıç noktasıdır. Yapılacak operasyona dahil olacak uzman, deneyimli ekip, gerekli ekipman ve gerekli hijyenik ortamda yapılması da ayrıca önem taşımaktadır. İmplantlar diğer diş tedavileri gibi lokal anestezi sonucu uygulanmaktadır. Fakat çene kemiğinin yeterli olmadığı ve greft dediğimiz doku ilavesinin gerekli olduğu bazı vakalarda, uzun operasyonlarda veya aşırı stresli hastalarda genel anestezi veya sedasyon altında konforlu bir şekilde operasyon yapılabilmektedir.

Protezlerin Yapılması

Operasyon sonunda osseointegrasyon denilen implantın kemik yüzeyine bağlanması beklenmelidir. Bu süreç kemik yapısına göre farklılık gösterebilir. Süreç tamamlandıktan sonra üst yapı oluşturulur. Operasyondan sonra protezler yapılıncaya kadar estetik ve fonksiyonun devamı için geçici protezler yapılır.

İmplantlar Ne Zaman Uygulanır?

İmplantlar, tek diş eksikliğinde, tek veya çift taraflı doğal diş kaybında, az sayıda kalmış doğal dişlere destek olmak amacıyla veya tüm doğal dişlerini kaybetmiş hastalarda uygulanmaktadır. Herhangi bir nedenle doğal dişlerini kaybeden hastalar, tedavi sürecinin kısa olmasını ve bitiminde de yeni dişlerinin doğal dişleri en iyi şekilde taklit etmesini arzulamaktadır. Özellikle kemik kaybı çok olan alt çenelere, implantlardan destek alınmadan yapılan bir total protezin tutuculuğu zayıf olacaktır. Hastalar, ağızlarında sürekli hareket eden böyle bir protezden şikayetçi olmaktadırlar. Bu noktada diş doktorunun hastasına sunacağı en iyi çözüm ‘implant’tır. Tek diş kayıplarında implant uygulamasıyla ise hastanın boşluğa komşu sağlam doğal dişlerine dokunulmadan sabit bir protez uygulaması yapabilmektedir.

İmplant Uygulamalarında Var Olan Kemik Miktarı Önemli midir?

İmplant uygulaması için hastanın var olan kemik miktarı çok önemlidir. Kemik harabiyeti çok olan hastalarda ‘kemik ogmantasyonu’ olarak adlandırılan kemik ilavesi yapılarak kemiğin hacminin artırılması gerekir. Bu yönde farklı uygulamalar yapılmaktadır. Günümüzde, doğru endikasyon ve iyi eğitim almış hekimlerle çok başarılı sonuçlar alınmaktadır.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant uygulanacak hasta, öncelikle klinik ve radyografik olarak değerlendirilir. Bu değerlendirmeler sonucunda uygulanacak implantın tip, çap ve boyuna; protez tipine karar verilir. Bu doğrultuda farklı implant ve protez tiplerine bağlı olarak tedavi süresi bir gün ile altı ay arasında değişebilmektedir. Geleneksel implantlarda, operasyon sonrası alt çenede dört, üst çenede altı ay kadar implantların kemikle kaynaşması (osseointegrasyon) beklenmelidir. Bu dönem ‘iyileşme dönemi’ olarak adlandırılır ve hastanın dişsiz kalmaması için geçici bir protez yapılabilir. İyileşme dönemi tamamlandıktan sonra protez safhasına geçilir ve planlanmış sabit ya da hareketli protez hastaya takılır.

İmplant Operasyonu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Operasyon, lokal anesteziyle yapılmaktadır. Operasyon sonrası, ağrı kesicilerin bir-iki gün kullanılması ve buz tatbikiyle genellikle sorunsuz geçirilmektedir. Dikişler ise 7-10 gün sonra alınmaktadır. Bu dönemde hastalara sıvı ve yumuşak gıdalarla beslenmesi önerilir.

İmplant Kimlere Yapılamaz?

  • Gebe ve lohusa kadınlara implant yapılmamalıdır.
  • Sistemik rahatsızlığı ileri derecede olan kişiler ve hipertansiyon hastaları özel olarak değerlendirilmelidir.
  • Şeker (diyabet) hastaları iyi değerlendirilmelidir. Ancak kontrol altında olan şeker hastalarına implant uygulanabilir.
  • Sigara içen kişilerde implant başarısının azaldığı bilinmektedir.
  • Gece diş gıcırdatma (bruksizm) alışkanlığı olanlarda bu rahatsızlık kontrol edildikten sonra implant uygulanmalıdır.