İmplant Tedavisi Konya

İmplant Tedavisi Nedir?
İmplant tedavisi herhangi bir sebepten ötürü dişlerini kaybeden hastaların en sık tercih ettiği yöntemlerin başında gelir. Dişin kaybedilmesi, ağızda istenmeyen bir boşluğun ortaya çıkmasına sebep olur. Tedavide bu boşluğun titanyum malzemeler kullanılarak giderilmesi amaçlanır. Titanyum insan vücuduna zarar vermeyen bir maddedir. Bu sebeple kaybın yaşandığı boşluğa titanyum vidalar yerleştirilerek diş kökü yaratılır. Kökün üzerine uygulanan diş protezi sayesinde yapılan implantın en büyük avantajı hem hastanın kendi dişi gibi görünmesi hem de son derece başarılı ve doğal bir kullanım avantajı sağlamasıdır.

İmplant tedavisi sonrasında yaşanan iyileşme sürecini etkileyen faktörler;

  • Tek aşamalı veya iki aşamalı olmak üzere ayrılan prosedürlerden hangisinin tercih edildiği,
  • Hastanın yaşı,
  • Hastanın sağlık durumu,
  • Hastada kemik yetersizliği bulunup bulunmadığı,
  • İmplantın alt veya üst çeneye uygulanması,
  • Hastanın iyileşme sürecinde sert yiyecekler tüketmemesi gibi önlemlere uyması büyük önem taşır.

İmplant Tedavisi Süreci Acı Verici midir?
İmplant tedavisi alanında uzman hekimler tarafından gerçekleştirildiği takdirde acı veren bir uygulama değildir. İşlem sürecinde hastaya lokal anestezi uygulanır. Kimi uygulamalar lazer destekli yapılabilmektedir. Bu da hastanın az da olsa acı hissetmesine sebep olabilir. Yine de hissedilen ağrı miktarı, diş hekimi tarafından önerilen ilaçlarla kolaylıkla önlenebilmektedir. Bu sayede hastanın günlük hayatını olumsuz yönde etkileyen sonuçlar yaşanmamaktadır.

İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?
Oldukça güvenli bir yöntemdir. Tedavi, reşit olmuş, çene ve yüz gelişimi tamamlanmış bireylere kolaylıkla uygulanabilir. Hastanın tedaviye uygun olup olmadığının anlaşılması için röntgen veya tomografi çekilerek çene yapısı araştırılır. Kimi zaman kemik dokusunun implanta uygun olmadığı gözlemlenebildiğinden bu aşama büyük önem taşır. Eğer doku implanta uygunsa ve ağızda tedaviyi ertelemeyi gerektirecek bir iltihap durumu yoksa, tedavi sürecine geçilir. Eğer hastanın ağız ve diş sağlığı yapılan kontroller sonrasında yeterli bulunmazsa ilk olarak saptanan sorunlar giderilir. Ardından tedaviye hazırlanılır.

İmplant Tedavisi Riskli midir?
Genel olarak değerlendirildiğinde riskli bir prosedür değildir. Fakat her tedavi yönteminde olduğu gibi, implant uygulamasının da riskli olduğu birtakım durumlar mevcuttur. Bu durumlar hastanın vücudunda bulunan diğer hastalıklar ile ilişkilidir. Şeker ve kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, bağışıklık sistemi rahatsızlıkları ve hemofili gibi rahatsızlıklar implant tedavisinin riskini artıran hastalıklar arasında öne çıkmaktadır. Aynı şekilde hastada hamilelik şüphesinin bulunması, alkol, uyuşturucu ve iyileşmeyi baskılayacak boyutta sigara tüketimi, çeşitli ilaçların kullanımı ve baş ve boyun bölgesinde radyoterapi işlemi geçmişinin bulunması, diş hekiminin tedavinin uygulanıp uygulanamayacağına dair vereceği karar üzerinde oldukça etkilidir. Kişinin tedaviye uygun olup olmadığı, ancak alanında uzman bir diş hekiminin muayenesinden sonra kesinleştirilebilir.