Konya’da bulunan Asudent özel diş kliniğimizde hastalarımıza çene botoks uygulaması yapılmaktadır. Konya Çene Botoks uygulaması hakkında detaylı bilgi için bizi arayınız.
Çene Botoksu İle Diş Gıcırdatma Tarihe Karışıyor
Diş hekimlerinin basit bir uygulamasıyla, çene botoksu ile diş sıkma sorunu oldukça basit bir şekilde çözülmektedir. Bruksizm ya da bilinen adıyla diş gıcırdatma, kişinin uyanıkken veya uykuda farkında olmadan dişlerini gıcırdatmasıdır. Hem baş, kulak, yüz ağrısına hem de ciddi diş problemlerine sebep olabilir. Diş gıcırdatmanın sebeplerinden biri olarak stresin bilinçaltına yönelmesi gösterilmektedir. Bir diğer sebep ise alt ve üst çenenin uyumsuzluğudur.
Diş hekimliğinde botoks aynı zamanda, gummy smile yani gülerken diş etlerinin rahatsız edecek kadar çok görünmesi sorununun çözümünde de (pembe estetik) kullanılmaktadır.
Diş Gıcırdatmaya Kolay Çözüm: Çene Botoksu
Diş gıcırdatma için çene botoksu, çiğneme kasımız olan Masseter kasına botoks enjeksiyonunun uygulanmasıyla yapılır. 5-10 dakika gibi oldukça kısa sürede gerçekleşen işlemden yaklaşık 10 gün sonra, Masseter kası aşırı sıkılığını kaybedecek ve diş gıcırdatma probleminiz ortadan kalkacaktır.
Çene Botoksunun Etkisi Ne Kadar Sürüyor?
Çene botoksunun etkisi yaklaşık olarak 3-5 ay arasında sürmektedir. Masseter kası sıkılığını kaybedene kadar belli aralıklarla botoks işleminin uygulanması gerekmektedir. Bu işlemin en önemli artısı, zamanla kişinin çene sıkma alışkanlığını kaybetmesini sağlamaktır. Kişi bir süre sonra botoksa ihtiyaç duymadan, çene sıkma alışkanlığını bırakmış olacaktır.
Çene Botoksunun Olumsuz Bir Etkisi Var mı?
Çene botoksunun yemek yeme, konuşma veya diğer fonksiyonlar üzerinde olumsuz etkisi yoktur.
Hangi Durumlarda Uygulanmaz?
Hamile ve emziren annelere, sağlık durumu iyi olmayan kişilere çene botoksu uygulaması yapılmaz. Ayrıca bir alerjinizin olup olmadığını anlamak için, hekiminiz öncesinde gerekli kontrolleri yapacaktır. Alerji tespit edilirse, çene botoksu uygulanmaz.
“Bu makaledeki içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Hastalıkların tanısı ve tedavisi için kullanılmamalıdır. Herhangi bir hastalığın teşhisi ve tedavisi için diş hekiminize veya doktorunuza danışınız.”