İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Konya İmplant, Konya İmplant Fiyatları, Konya İmplant Tavsiye, Konya İmplant Merkezi, Konya İmplant Yapan Hastaneler, Konya İmplant Ücretleri, Konyada İmplant Yapan Doktorlar, Konya İmplant Yapan Yerler, Konya İmplant Diş Fiyatları, Konya Diş İmplant, Konya İmplant Tedavisi, İmplant Fiyatları 2021 Konya, İmplant Fiyatları 2022 Konya

İmplant tedavisinin süresi; 2 ay ile 9 ay arasında değişiklik gösterebilmektedir. İmplant tedavisinin süresi her hasta için farklılık göstermektedir. Hastanın tedaviye cevap verme süresi, tedavi planlaması, implant yapılacak olan diş sayısı, implant tedavi yöntemi ve bu süreçte hastanın doktorunun tavsiyelerine ne kadar uyduğu gibi birçok faktör implant tedavisinin süresini etkilemektedir. Diş kaybı, diş etlerinin dibindeki kemikte hasar oluşması, yaşlılığa bağlı olarak çene yapısının değişmesi gibi diş kaybı ile sonuçlanan durumların tedavisinde implant uygulamasına başvurulmaktadır. Çene kemiğine implant ismi verilen yapay diş kökü ve üzerine de diş protezi yerleştirilmektedir.

İmplant Tedavisi Nasıl Uygulanır?

implant tedavisiİmplant uygulamasında öncelikle yapılan muayene ile hastanın implant tedavisine uygun olup olmadığı belirlenmektedir. Yeterli çene kemiği olan ve kemik gelişimini tamamlamış olan kişiler için bir tedavi planı hazırlanmaktadır. Bu tedavi planı kapsamında çene kemiğine yerleştirilecek olan implant sayısı belirlenmektedir. İmplantlar doğru açı ile çene kemiğine yerleştirildikten sonra çene kemiği ile kaynaşmaları beklenmektedir. Her hasta için bu kaynaşma süreci farklılık göstermektedir. Bu süreçte implantın üst kısmındaki protez dişlerin yapımına başlanmaktadır. İmplantların çene kemiği ile bütünleşmelerinden sonra ortalama 1-2 seans protez uygulaması yapılmaktadır. Protez dişler için prova yapılmaktadır. Kalıcı protezler yerleştirilene kadar estetik açıdan sıkıntı çekecek olanlara geçici protez uygulaması yapılmaktadır.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürede Tamamlanmaktadır?

İmplant uygulamasının süresine bakıldığında; tedavi iki aşamadan oluşmaktadır ve toplamda tedavi süresi 6 aya kadar çıkabilmektedir. Tedavinin ilk aşaması yaklaşık 10-15 dakika içerisinde tamamlanmaktadır. Her implantın yerleştirilme süresi 3-4 dakika gibi bir süredir. Önce implantlar çene kemiğine yerleştirilmektedir ve sonrasında yaklaşık 3 ay ile 6 ay arasında bir süre implantların çene kemiğine kaynaması beklenmektedir. Ardından protez dişler yerleştirilmektedir ve tedavi tamamlanmaktadır.

İmplant Tedavisi İçin Şartlar Uygun Değilse İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant tedavisi şartlarını karşılamayan hastaların tedavi süresi; standart implant tedavisinin süresinden 2-3 ay daha uzun olmaktadır. Kemik miktarı uygun olmayan hastalarda ek kemik veya greft ile destekleme işlemleri yapılmaktadır. Kemik tozu ve yumuşak doku grefti ameliyatı olduktan sonra implant tedavisi başlatılmaktadır.

İmplant Tedavisinden Sonra Ne Kadar Süre Ağrı Hissedilmektedir?

İmplant dişİmplant uygulaması sırasında ağrı hissedilmesi gibi bir durum yaşanmamaktadır. Ancak anestezinin etkisinin geçmesi ile beraber tedaviden sonraki birkaç gün ağrı hissi oluşmaktadır. 6 haftadan 9 aya kadar değişmekle beraber, implant tedavisi uzun bir süreçtir. Ancak bu süreçte hissedilen ağrılar geçici ve kısa sürelidir. Bu ağrılar şiddetli değillerdir. Diş hekimleri bu süreçteki ağrıların dayanılamayacak gibi olması durumunda; hastalarına ağrı kesici vermektedir.

İmplant Tedavisi Sonrasında Hastanın Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?

İmplant uygulaması sonrasında bilinmesi gerekenlere bakıldığında; hastaların bu süreçte ağız bölgelerine darbe almamaya özen göstermeleri gerekmektedir. Aynı zamanda sert yiyecekler yememeye özen göstermelidirler. Aşırı sıcak veya aşırı soğuk besin tüketmemeleri istenmektedir. Dişlerine zarar verebilme ihtimali olan her durumunda kaçınmaları doktorları tarafından talep edilmektedir.

İmplant Tedavisi Sonrasında Ağız ve Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır?

İmplant bakımı, implant tedavisinden sonra da aksatmadan yapılmalıdır. Dişlerin düzenli olarak fırçalanması, diş hekimine 6 aylık periyotlarda düzenli olarak kontrole gidilmeli ve bu süreçte diş sağlığını olumsuz etkileyebilecek yiyecek ve içeceklerden uzak durmaya çalışılması gerekmektedir. Doğal dişlerin zarar görebileceği durumlar, implantlara da zarar verebilmektedir. İmplant tedavisi sonrasında eğer ağız ve diş sağlığına özen gösterilir ise; implantların ömür boyu kullanılabilmesi de mümkün olmaktadır.