Yeterli miktarda kemik kalınlığı ve uzunluğu olan tüm ağız içi diş boşluklarında implant uygulanabilir. Fakat her dişsiz bölge implant yerleştirilmesi açısından yeterli ve uygun olmayabilir. Vidalı dişlerin sağlıklı bir şekilde yerleştirilebilmeleri için, implantın kapladığı hacmi içine alacak ve vidalı dişin çepeçevre saracak kalınlıkta ve uzunlukta kemik alanının olması şarttır.
Özellikle tek diş eksikliklerinde yıllar içinde komşu dişler boş alana doğru hareket edebilmekte ve bu alanda implant yapılmasını sağlayacak düzeyde bir boşluk kalmayabilmektedir. Bu tür durumlarda ortodontik tedavi ile dişler eski yerlerine getirilmediği taktirde implant yapımı mümkün olmamakta komşu dişlerin aşındırılarak protez yapımı tek alternatif olmaktadır. Tek diş boşluğu olan alanda implant tedavisi yaptrımak isteyen hastaların uzun bir müddet beklemeden implant tedavisine başlamaları bu riski ortadan kaldıracaktır.
Yan yana iki / üç diş eksikliğinin olduğu fakat komşu dişlerin bu diş boşluğunun bir bölümünü kapattığı durumlarda söz konusu bölgeye bir ya da iki implant yapılarak üzerine diğer bölümleri de kapsayacak şekilde bir protez yapılabilir. Ancak bu durumda estetik açıdan hem implannt planlaması hem de protez planlaması son derece önemlidir. Aksi durumda estetik beklentileri karşılayabilmek son derece güç olacaktır.
Kemik erimesinin çok ileri olduğu ve kemik güçlendirmesi ve diğer cerrahi işlemlerle kemik kalitesinin ve yeterliliğinin arttırılamayacağı durumlarda ilgili bölgeye implant yapılmaz. Bu durumda çoklu dişsizlik vakalarında kemik kalitesinin ve yeterliliğinin daha uygun olduğu bölgeler üzerinden bir planlama yapılarak implant tedavisi mümkün olabilir.
İmplant her bir eksik diş için gerekli değildir, birden fazla diş kaybı yaşanmış çene bölgelerinde vidalı diş arası köprü yapmak mümkündür. Örneğin alt çenesinde tüm dişlerini kaybetmiş bir kişinin alt çene kemiği durumu, istediğimiz uzunluk ve çaptaki vidalı diş yerleştirmek için uygunsa şayet 5 ya da 6 adet implant uygulamasıyla dahi, 14 üyeli sabit köprü protez yapılabilir hale gelinmiştir. Yani biyomekanik açıdan 5 implant 14 dişi taşıyabilir demektir bu.
• Tek diş eksikliği, birden fazla diş eksikliği ve tam dişsizlik durumlarının tümünde vidalı diş uygulanabilir.
• Tek diş eksikliğinde komşu dişlere dokunulmadan implant üstü sabit kaplama yapılabilir.
• Birden fazla diş kaybı olan kişilerde yine komşu doğal dişlere dokunulmadan vidalı diş üstü sabit kaplama veya köprü yapılabilir.
• Bölgesel dişsizlik durumlarında veya tümden dişsizlik durumlarında birden fazla implant yardımıyla sabit köprü kaplamalar yapılabilir.
• Tamamen dişsiz olunan durumlarda total protez/damak kullanan kişilerde protezin/damağın tutuculuğu implantlar sayesinde 20 kat artırılarak çiğneme ve konuşma rahatsızlıkları tümden giderilebilir.